Tuesday, March 24, 2009

Wednesday, March 11, 2009

~BoReD~

Tak bagus sebenarnya kalau kite asik mention buhsan dalam kehidupan kita ni.. tapi aku rsekan dah xde excitment..mmg buhsan..hari-hari rutin yang sama..sama dan sama.

Cerita yang sama, semuanya sama.

Hari ni pulak aircon kat opis xde..pastu aku plak pakai baju kurung, bikin hati panas siot..dah la panas..ArghGHHHHHHH!!!!!!...

Sabar..sabar...tenangkan hati.
smlm aku tak sihat. so, dapat la peluang menonton WaNita Hari Ini (My mum Fav talk show) holaa..ok, so dapat la aku tgk penjelasan dari Aishah (kalau x silap la) ex-wife pada pemain badminton Malaysia Roslin Hashim.

To be honest, aku sgt simpati pada dia, sbbnya dia wanita dan kaum sejenis aku. Kenapa harus kaum seperti kami di tindas. Di tinggalkan tanpa alasan.Wajar ke ia berlaku kepada kami? Pada pandangan aku yg agk kasar ni, ex wife dia ni bkn la wanita yg jenis "sosial" well, i can say she is the type yg balik keje trs balik rumah. No life. Just like me before im getting 30..huhuhuh..

Cume peliknya bila dengar penjelasan dia, ada persoalan dalam fikiran aku, "kenapa ada wujud nya lelaki yg suka buat keputusan hanya penting kan diri sendiri?".. tidak semua lelaki, sbbnya arwah abah aku seorang pembuat keputusan yg bijak. dia akan kaji buruk baiknya setiap keputusan yang diambil. Ini tidak, keputusan hanya di buat mengikut kata hati, tak berfikir panjang. Nampak sgt ketidak matangan nya individu yg bergelar lelaki ini. Dan, bagaimana la kami ni kaum wanita akan rasa terjamin, selamat.


Jadinya, sekiranya perempuan yg akan membuat keputusan yg agak mementing kan diri, pasti akan di gelar perempuan x baik, perempuan jahat. Kenapa ya??

Contohnya, ex aku punye ex Gf yg tglkan dia kerana dia lelaki lain. Sudahnya habis di kata dia jahat, dia itu, dia ini. Dan bila dia (lelaki) buat bende yang sama, tglkan aku kerana betina lain. Jawapannya senang, "Tiada Jodoh".. dan harus terima ketentuan. Maaf, sekira ini yang di lafazkan, kau bukan la lelaki yang baik, dan keputusan yg di buat oleh ex kamu itu, sesungguhnya sgt bagus untuk dirinya.

OK enuff abt me, berbalik pada nasib Aishah yg hanya dapat merasai alam perkahwinan selama 12 hari.. Could u guys imagine??? sedangkan aku yg setahun ni rse bagaimana derita(again abt me), ini kan pula dia?? I hope she can be much more stronger.

Sbb tu, aku ssh nk percaya pada cinta, pada hubungan..pada lelaki...

Monday, March 2, 2009

Losing....

Takziah buat min, my dear sis who lost her beloved atok but she called him bah...Semoga Roh Pak Yunus disisi orang-orang yang beriman..

I knw how it feels min, it feels very sad, empty, lost everything. Tapi, u kena kuat, kena tabah, kena Moving On..kerana, u masih lagi perlu teruskan hidup di dunia. U masih lagi perlu menjaga nenek u yg selalu juga sakit2... Dan, u perlu ingat yg u masih lagi ada kawan-kawan yg syg kan u..

* Semoga Roh Abah ku juga di sisi org2 yang beriman..Miss U Dad...Badly :(..


To friend, appreciated your loved ones. Take a good care of them. Because once u start losing them, u will miss a lot of things and u will regret..so...spend time time with them..